Om Kulturakademi

Kulturakademi er en grænseoverskridende læringsplatform for skoler og dagtilbud med undervisningstilbud og-materialer om kultur og sprog i Region Sønderjylland-Schleswig. Fokus for Kulturakademi er bl.a. samarbejdet mellem skoler og museer i det dansk-tyske grænseland. På hjemmesiden har vi desuden samlet materiale, der kan understøtte nabosprogsundervisningen i dansk og tysk.

Når du klikker på Kultur får du vist undervisningstilbud fra museer og kulturinstitutioner nord og syd for grænsen. 

Ved at gå ind på Sprog kan du søge blandt materialer og aktiviteter, som skal motivere til at lære nabosproget.

I regi af Kulturakademi har museer og skoler sammen udforsket Region Sønderjylland-Schleswigs kulturarv. 18 museer og 72 skoleklasser deltog i Kulturakademiets forløb. Et dansk og et tysk museum har udarbejdet et fælles læringsforløb, hvorefter danske og tyske lærere og deres skoleklasser afprøvede forløbet og videreudviklet det sammen med museumspædagoger. Igennem samarbejdet produceredes undervisningsmaterialer, som skoleklasser kan bruge til forberedelse af museumsbesøg i hjem- eller i nabolandet. Alle kulturakademi temahæfter ligger på Grænseland.

Læringsforløbene blev ledsaget af et forskningsprojekt ved UC Syddanmark og Europa-Universität Flensburg, som har undersøgt, hvordan møder mellem danske og tyske elever bedst skal tilrettelægges. Kulturakademi havde endvidere til formål at lærere, pædagoger og studerende gennem kurser under Kulturakademi fik indsigt i specifikke emner, hvor læringseffekten opnår en ekstra dimension, når emnet behandles i et grænseoverskridende perspektiv.

Har du planer om at arrangere et dansk-tysk elevmøde, så finder du informationer om støttemuligheder her.

Kulturakademi er et delprojekt under Interreg-projektet KursKultur.

Kontakt:kulturregion(at)region.dk

For at kunne se denne Youtube Video skal du acceptere marketing-cookies.