Kniplinger og Kniplersker

Kniplinger og Kniplersker

Indhold

Rundvisningen foregår i kniplingsudstillingen, hvor der fortælles og vises, hvad kniplinger er, og hvordan kniplingsindustrien har spillet en rolle fra 1500- til 1800-tallet, Der fortælles om kniplepigerne og deres liv. Hvis rundvisningen foregår i museets filial, Drøhses Hus, Storegade 14, Tønder, kan rundvisningen kombineres med, at eleverne selv kan få lov til at prøve at kniple.

Sprog

dansk,tysk, engelsk

Klassetrin

3. - 6. klasse

Gruppestørrelse

ca. 25 (hvis der skal kniples, skal det aftales nærmere)

Pris

450 kr. 

Varighed

ca. 1 time


Museum Sønderjylland Kulturhistorie Tønder

Kulturhistorie Tønder har hjemme i den ældre del af bygningskomplekset, der bl.a. består af Porthuset fra det gamle slot, Tønderhus, med dets snoede trapper og fængselsceller. Slottet blev revet ned i 1750, men omridset markeres stadig af bøgehækken i parken bag museet.

Oplev det gode håndværk og den rigdom, der udsprang af Tønders placering som havne- og handelsby ved Vadehavet med fremragende eksempler på det sønderjyske kunsthåndværk af høj kvalitet, der kendetegner området: sølv, møbler, kniplinger, hollandske fliser og fajancer.

Du kan også se skiftende særudstillinger med kulturhistoriske emner, der rækker helt frem til nutiden, og bagefter kan du besøge museets café for at nyde dagens fristelser.

Museum Sønderjylland Kulturhistorie Tønder

Wegners Plads 1
6270 Tønder

t +45 74 72 89 89

etoender(at)msj.dk
wwww.msj.dk

Kontakt
Lars Nielsen

t 65 37 07 75

elani(at)msj.dk

kontaktformular