03 Temahæfte Hvad kom der ud af istiden?

03 Temahæfte Hvad kom der ud af istiden?

Dette temahæfte fra museumspartnerne Eiszeithaus Flensburg og Cathrinesminde Teglværk indeholder et læringsforløb med emnerne landskabets dannelse i Schleswig-Holstein og hvordan naturmaterialet ler blev aflejret. Målgruppen for forløbet på er elever fra 4.-6. klasse.

Temahæftet ”Hvad kom der ud af istiden?“ bruges i forbindelse med et besøg på Eiszeit-Haus Naturwissenschaftliches Museum Flensburg og/eller et besøg på Cathrinesminde Teglværk i Sønderborg Kommune. Hæftet kan anvendes både før men også efter et besøg. Arbejdet med hæftet kvalificerer et klassesamarbejde på tværs af grænsen, men kan også bruges af klasser uden den interregionale dimension. Hæftet omhandler to faglige vinkler på naturmaterialet ler.

Eiszeithaus Flensburg

Eiszeit-Haus Naturwissenschaftliches Museum Flensburg arbejder til daglig med den geologiske historie og landskabets dannelse i Schleswig-Holstein. En del af denne historie er, hvordan istidslandskabet blev til og hvordan naturmaterialet ler blev aflejret.

Cathrinesminde Teglværk

Cathrinesminde Teglværk arbejder til daglig med kulturhistorien omkring teglproduktion i regionen: dels fortællingen om, hvordan råmaterialet ler blev forvandlet til en række teglprodukter, dels fortællingen om de mennesker, der var beskæftiget med processen gennem århundreder. Temahæftet består af læsetekster med tilhørende opgaver og aktivitetsforslag.

 


Region Sønderjylland-Schleswig: Regionskontor og Infocenter

Region Sønderjylland-Schleswig blev grundlagt i 1997 af tyske og danske partnere med henblik på at fremme samarbejdet og udviklingen i regionen. Geografisk set ligger Region Sønderjylland-Schleswig i den nordligste del af Tyskland og den sydligste del af Danmark og udgør dermed porten mellem Nord- og centraleuropa. Her bor omkring 700.000 indbyggere - 450.000 på den tyske side og 250.000 på den danske side.

kontaktformular