Kulturakademi » Grænseland » Detalje
Sang uden grænser

Sang uden grænser har fået sin egen signatursang.

Om projektet
Projektet "Sang uden grænser" skal styrke sangglæden og sprog- og kulturforståelsen hos børn mellem 5 og 8 år i børnehaver og skoler i Region Sønderjylland-Schleswig. Børnene skal komme i kontakt med det tyske sprog på legende vis, og lære noget om landet på den anden side af grænsen. Projektet skal desuden bidrage til, at efteruddanne pædagoger og lærere indenfor sang og musik.

Aktiviteter
Projektet består af fire selvstændige forløb i hhv. forår 2019, efterår 2019, forår 2020 og efterår 2020. I hvert forløb er der plads til 20-25 børnehaver og skoler. Gruppe- eller klassestørrelsen bør ikke overstige 30 børn.

Hvert sangforløb bliver skudt i gang med et kursusforløb på to dage for pædagoger og lærere. Ved kurset bliver deltagerne introduceret til projektets dansk-tysk sanghæfte og lærer om, hvordan man synger med børn på flere sprog. Under forløbet vil de deltagende institutioner få besøg af en musikpædagog, de vil mødes med en tysk partnerinstitution samt gennemføre daglige sangaktiviteter i eget regi. Det er gratis at deltage i projektet.

Tilmeldinger til projektet modtages løbende. Frist for tilmelding til efterårsforløbet er den 15.5.2019.

Hvis du gerne vil vide mere om projektet eller tilmelde din institution, så skriv til kulturregion(at)region.dk.


Region Sønderjylland-Schleswig: Regionskontor og Infocenter

Region Sønderjylland-Schleswig blev grundlagt i 1997 af tyske og danske partnere med henblik på at fremme samarbejdet og udviklingen i regionen. Geografisk set ligger Region Sønderjylland-Schleswig i den nordligste del af Tyskland og den sydligste del af Danmark og udgør dermed porten mellem Nord- og centraleuropa. Her bor omkring 700.000 indbyggere - 450.000 på den tyske side og 250.000 på den danske side.

Region Sønderjylland-Schleswig: Regionskontor og Infocenter

Lyren 1
6330 Padborg

t +4574670501

e kulturregion(at)region.dk
w www.region.dk

t +4574670501

kontaktformular
Ingen formular at vise